Rechemare frigidere DOMETIC

Rechemare frigidere DOMETIC

Postby rlacika » Wed Aug 11, 2010 4:38 pm

Textul de mai jos l-am gasit ca link pe un site de autorulote din Ungaria si cred ca este foarte folositor si pentru cei care au montate in rulotele/autorulotele lor gama de frigidere din seria celor scrise cu litere ingrosate. Nu traduc tot textul, esenta fiind ca cei care au aceste tipuri de frigidere sa nu mai foloseasca pe gaz agregatele, fiindca din cauza unei defectiuni de fabricatie este posibil sa apara scurgeri de gaze si in cel mai scurt timp sa se prezinte la serviceurile Dometic (nu cunosc unde sunt acestea in RO, in text este un numar de telefon din Ungaria-00800 3663 8420 de unde se pot obtine informatii)pentru remedierile gratuite.

Elővigyázatossági intézkedés

A felhívás csak azoknak az ügyfeleinknek szól, akik Dometic „7-es sorozat” MES vagy AES technológiával felszerelt, dupla ajtós hűtőszekrény-fagyasztó berendezéssel rendelkeznek.A felhívás tárgya az alábbi készülékeket érintheti:
RM 7601, RM 7605, RM 7651, RM 7655, RM 7801, RM 7805, RM 7851, RM 7855, RMT 7651, RMT 7655, RMT 7851 and RMT 7855.

A típusszámok az adatlapon találhatóak a hűtőszekrény belsejében. A felsorolt modelleket –amennyiben a Dometic Szerviz még nem ellenőrizte– nem javasolt gáz üzemmódban használni. A Dometic a gázszelep elzárását is ajánlja. 12 és 230 volton a készülékek teljesen biztonságosan használhatóak.
Miért szükséges mihamarabb felülvizsgálatot igényelni?
Tesztek során fény derült egy beépített csavar esetleges minőségi elégtelenségére. Az alkatrész az aggregát alját rögzíti a hűtőszekrényhez. Lehetséges, hogy a kiváló minőségű csavarok mellett kis mennyiségben alacsonyabb minőségű csavarokat is gyártottak. A rosszabb minőségű anyag felhasználása miatt előfordulhat, hogy a csavar szállítás során meglazul, ezáltal a gáz-kapcsolat rögzítésére nagyobb erőhatás esik. A hiba gázszivárgást eredményezhet.
A Dometic kéri, hogy azok a lakóautó tulajdonosok, akiknek szabadidős járműveikben a fenti hűtőszekrény-fagyasztó készülék található, de nem tudják megállapítani, hogy érintett-e a visszahívásban, ellenőrzés céljából lépjenek kapcsolatba a Dometic Szervizzel.
Hibaelhárítás
Az esetek többségében a hiba hatékonyan kijavítható a jármű külső részéről az alsó szellőzőrácson keresztül. A javítás elvégzését természetesen díjmentesen biztosítjuk.
A Dometic kéri, hogy minden lakóautó tulajdonos, akinek járművében megtalálható a fent részletezett modellek valamelyike, saját érdekében és a kockázatok maximális elkerülése miatt keresse fel a Dometic Szervizt.
Kapcsolatfelvétel a Dometic Szervizzel
A Dometic Szerviz hétfőtől péntekig 08:00 – 21:00 óráig, valamint szombaton 08:00-tól 18:00 óráig fogadja az ügyfelek hívását a 00800 3663 8420 –as ingyenesen hívható telefonszámon.


Acesta este linkul origial: http://www.dometic.com/hu/Europe/Hungar ... sszahivas/
User avatar
rlacika
 
Posts: 92
Joined: Fri May 08, 2009 8:03 pm
Location: Cluj Napoca-Kolozsvár

Return to SERVICE RULOTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron