Vine sezonul rece ! Pregatiti rulota !

Vine sezonul rece ! Pregatiti rulota !

Postby Sandu Toma » Wed Oct 21, 2009 12:56 pm

E timpul sa golim toaletele, boilerele si TOATE rezervoarele de apa.
Totusi pentru a fi siguri ca in rezervoarele de apa pentru toalete nu a mai ramas apa care ar putea produce stricaciuni prin inghet, puteti pune 200-500ml de lichid de spalare parbriz de iarna (-30 grade) sau 200ml de alcool tehnic si porniti pompita pentru 2-3 secunde (sau actionati pompita manuala de 3-4 ori).
ATENTIE !Substantele de mai sus nu sunt recomandate pentru rezervoarele de apa potabila ! TOXIC!!!
Totodata pentru stationare indelungata la iernat este recomandabil sa luati bateria din rulota si sa o depozitati intr-un loc mai caldut. Odata la una-doua luni puneti-o pe redresor, pentru ca are nevoie sa compenseze pierderile.
Cei care uita sa goleasca rezervoarele si boilerul, pot deveni automat clientii lui Peti :D
Spor la lucru !

In sezonul rece sunt multi rulotisti care isi pun rulota la ”hibernat”
Trebuie respectate cateva reguli si in ceea ce priveste protejarea structurii rulotei impotriva conditiilor atmosferice, a ploii, zapezii, ghetii si coroziunii.
Ideal ar fi ca rulota sa ierneze intr-un spatiu inchis dar bine ventilat sau macar acoperit.
In primul rand, locul ales pentru iernarea rulotei trebuie sa fie curatat de gunoaie, obstacole si vegetatie, iar iarba trebuie tunsa. Asta pentru a permite o circulatie cat mai buna a aerului pe sub rulota, pentru a nu se creea depozite de zapada sub rulota, lucru care ar contribui la umezirea podelei si corodarea sasiului.
In cazul in care in timpul verii nu s-au constatat infiltratii, acoperisul rulotei nu are nevoie de o protectie suplimentara. Singurul lucru care trebuie urmarit este ca rulota sa fie asezata usor incliat spre spate pentru a permite o scurgere cat mai buna a apei si zapezii topite.
Nu este recomandata imbracarea rulotei cu plastice si materiale care nu permit trecerea vaporilor de apa. Retinerea apei sub prelata si condensul format in zilele mai calde pot duce la coroziune si aparitia umezelii la interior, lucru care poate genera mari neplaceri. Pentru rulote exista huse speciale din materiale anticondens.
Este bine ca pe perioada stationarii rotile sa fie umflate la presiunea nominala, greutatea rulotei sa fie preluata daca este posibil pe capre plasate sub osie, astfel ca rotile sa nu suporte greutatea rulotei fie de cricurile de nivelare si frana de mana sa fie eliberata, pentru a se evita blocarea sabotilor de frana pe tamburi.
Tot in aceasta perioada este bine sa luam in casa lenjeria, cuverturile si alte materiale care pot absorbi umiditatea, si este recomandata instalarea unui DEUMIDIFICATOR chimic de genul celui cu silicagel.
HIBERNARE PLACUTA !
Orice problema are o rezolvare practica !
Burstner 4308 + TEC 515 + Opel Frontera Sport + Opel Astra Caravan
User avatar
Sandu Toma
 
Posts: 131
Joined: Sun Apr 26, 2009 9:31 pm
Location: Bucuresti

Re: Vine sezonul rece ! Pregatiti rulota !

Postby peti » Wed Oct 21, 2009 1:39 pm

ce dai sandule atatea indicatii ? noi ce vom repara? :D
dar multumim totusi,este mult mai ieftin sa previi decit sa remediezi....
tel. 0722 509492
luidort.p@gmail.com
User avatar
peti
Site Admin
 
Posts: 1462
Joined: Mon Apr 27, 2009 7:50 pm
Location: DES-DEJ-DESCH


Return to SERVICE RULOTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron